Lasagna cu ciuperci şi brânză Cheddar

Smântână pentru gătit LaDORNA 32% grăsime

O cantitate generoasă de carne de vită pe un pat din foi de lasagna – asta face diferenţa dintre o lasagna banală şi una absolut delicioasă. Să nu uităm de brânza Cheddar şi smântâna pentru gătit LaDORNA, combinația delicioasă dintre straturi. Şi apropo de straturi, cu cât mai multe, cu atât mai bine!

  • Timp de preparare 20 minute
  • Timp de fierbere 120 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 32% grăsime – 300ml
  • Carne tocată de vită – 600 grame
  • Usturoi – 2 căţei
  • Oregano, sare
  • Ciuperci albe – 500 grame
  • Bulion – 300 grame
  • Ouă – 1 bucată
  • Cheddar ras – 250 grame
  • Foi proaspete de lasagna – 12 bucăţi

Preparare

  1. Încinge o tigaie mare. Pune carnea tocată și prăjește-o în suc propriu 4-5 minute.
  2. Adaugă usturoiul şi oregano. Amestecă bine.
  3. Adaugă ciupercile tocate. Lasă amestecul să fiarbă timp de 30-35 de minute, amestecând la fiecare 10 minute.
  4. Adaugă bulionul, sarea şi piperul. Fierbe la foc mic 2 ore, apoi adaugă oul bătut.
  5. Rade brânza cheddar peste carne şi amestecă.
  6. Încinge cuptorul la 160°C.
  7. Pune foile de lasagna într-un vas şi acoperă-le cu apă fiartă timp de 5 minute.
  8. Într-o tavă pentru cuptor, aranjează 3-4 foi de lasagna, acoperă-le cu un strat de carne, apoi cheddar ras, smântână pentru gătit LaDORNA și din nou foi de lasagna. Deasupra ultimului strat presară restul de cheddar şi adaugă smântâna pentru gătit LaDORNA.
  9. Las-o la cuptor timp de 30 de minute.

Mai multe idei

Loading...