Cartofi gratinați cu jambon

Smântână pentru gătit LaDORNA 20% grăsime

Dacă ar fi să descriem cartofii gratinaţi cu jambon într-un singur cuvânt, acela sigur ar fi "savuroşi". Trebuie să îi încerci! Îţi arătăm noi cum să-i pregăteşti.

  • Timp de preparare 20 minute
  • Porții 6
  • Timp de fierbere 40 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 20% grăsime – 250 de mililitri
  • Cartofi – 6 bucăţi
  • Sare, piper
  • Jambon crud – 6 - 8 felii
  • Mozzarella – 3 bucăți mari
  • Busuioc proaspăt – o legătură
  • Roşii deshidratate, în ulei – 200 de grame
  • Emmental – 200 de grame
  • Ouă – 2 bucăţi
  • Ulei de măsline – 2 linguri

Preparare

  1. Curăță cartofii şi taie-i în felii subţiri, pe lungime.
  2. Pune-i într-un vas. Condimentează-i cu sare și piper. Amestecă.
  3. Unge cu ulei tava pentru cuptor.
  4. Întinde primul strat de cartofi în tavă.
  5. Peste cartofi, pune jumătate din jambon. Peste jambon, o bucată de mozzarella tăiată felii.
  6. Repetă – strat de cartofi, jambon, mozzarella.
  7. Pe fiecare al doilea strat de mozzarella pune câte o frunză de busuioc.
  8. Peste busuioc, pune câte o roșie uscată.
  9. Acoperă cu stratul final de cartofi şi presară emmental-ul ras.
  10. Bate ouăle cu smântâna pentru gătit LaDORNA și toarnă în tavă, acoperind tot stratul de cartofi.
  11. Coace preparatul 40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Mai multe idei

Loading...