Muşchi de porc cu cimbru, muștar şi sos alb

Smântână pentru gătit LaDORNA 32% grăsime

Cimbrul dă o savoare specială sosului din smântână pentru gătit LaDORNA şi, împreună, transformă muşchiul de porc într-un prânz de neuitat. Încerci şi tu?

  • Timp de preparare 10 minute
  • Porții 4
  • Timp de fierbere 25 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 32% grăsime – 250 de mililitri
  • Muşchi de porc - două bucăţi de câte 400 g fiecare
  • Muştar de Dijon – 3 linguriţe
  • Cimbru uscat – 1 linguriţă
  • Sare, piper, ulei de măsline
  • Vin alb sec – 250 de mililitri
  • Pătrunjel - câteva fire, pentru ornat

Preparare

  1. Amestecă bine muştarul, sarea, piperul şi cimbrul.
  2. Asezonează carnea cu amestecul obţinut mai sus.
  3. Perpelește într-o tigaie muşchiuleţii, pe toate părţile (cu sau fără ulei).
  4. Atunci când carnea e rumenită, toarnă vinul alb direct pe ea.
  5. Pune carnea și sosul la cuptor, la 180 de grade, pentru 25 de minute.
  6. Scoate tava din cuptor. Scoate carnea din tavă și toarnă sosul fierbinte în tigaia pusă pe foc.
  7. Adăugă la sos smântâna pentru gătit LaDORNA. Fierbe totul, amestecând până se îngroaşă.
  8. Taie muşchiul felii. Pune-l în farfurie, cu sos fierbinte deasupra. Ornează cu pătrunjel proaspăt.

Mai multe idei

Loading...