Păstrăv cu sos de smântână

Smântână pentru gătit LaDORNA 32% grăsime

Cât de creativ poţi găti folosind doar 5 ingrediente? Răspunsul nostru la această provocare: păstrăv la cuptor cu sos de smântână.

  • Timp de preparare 20 minute
  • Porții 2
  • Timp de fierbere 20 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 32% grăsime – 75 ml
  • Păstrăvi – 2 bucăţi a câte 400 de grame fiecare
  • Unt – 25 de grame
  • Arpagic verde sau partea verde de la ceapă – 2 linguri (tocată)
  • Foaie de dafin – o bucată
  • Sare, piper – câte 5 grame

Preparare

  1. Unge tava cu unt topit.
  2. Spală bine păstrăvii şi usucă-i foarte, foarte bine. Pune-i in tavă şi unge-i cu unt topit. Asezonează cu sare și piper.
  3. Pune tava la cuptor pentru 20 minute, la 220 de grade Celsius.
  4. Într-o tigaie, pune smântâna pentru gătit LaDORNA împreună cu foaia de dafin şi, când amestecul începe să fiarbă, scoate dafinul şi adaugă ceapa/ arpagicul tocat mărunt, sare și piper.
  5. Servește preparatul cald, cu sos şi cartofi fierţi sau salată verde.

Mai multe idei

Loading...