Paste cu muşchi de porc, pancetta şi ciuperci

Smântână pentru gătit LaDORNA 15% grăsime

Dacă nici gândul la niște paste super apetisante cu muşchi de porc, pancetta şi ciuperci nu-ţi face poftă să găteşti, atunci ce?

  • Timp de preparare 15 minute
  • Porții 4
  • Timp de fierbere 20 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 15% grăsime – 250 de mililitri
  • Muşchi de porc – o bucată de 375-400 de grame
  • Sare, piper, usturoi
  • Ulei de măsline - 10 mililitri
  • Pancetta – 135 de grame (se poate înlocui cu şuncă)
  • Ceapă uscată – o bucată
  • Ciuperci tăiate – 500 de grame
  • Vin alb sec – 125 de mililitri
  • Paste scoică – 250 de grame
  • Parmezan – 10 -20 de grame, pentru ornat
  • Ceapă verde – 3-4 fire, pentru ornat

Preparare

  1. Asezonează muşchiul de porc cu sare şi piper. Pune-l la cuptor, la 190 de grade Celsius, timp de 20 de minute. Apoi lasă-l la răcit.
  2. Fierbe pastele al dente, separat, în apă cu sare.
  3. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie adâncă și adaugă pancetta (sau şunca) tăiată. Prăjește-o până devine crocantă.
  4. Adaugă ceapa tocată.
  5. Sotează timp de 2 minute, până se înmoaie ceapa.
  6. Adaugă ciupercile tocate (bine scurse de apă) şi usturoiul (tocat, nu pisat). Fierbe timp de 2 minute. Adaugă vinul alb sec.
  7. Adaugă smântâna pentru gătit LaDORNA. Fierbe 2 minute.
  8. Adaugă pastele fierte şi bine scurse de apă.
  9. Taie mușchiulețul răcit în felii subțiri.
  10. Pune pastele cu sos în boluri, adaugă felii de muşchi. Garnisește cu ceapă verde, tocată fin, şi parmezan ras.

Mai multe idei

Loading...