Paste Carbonara la cuptor

Smântână pentru gătit 32% grăsime

Un clasic reinterpretat: paste carbonara la cuptor, cu smântână pentru gătit LaDORNA. Se prepară uşor şi sunt foarte gustoase!

  • Timp de preparare 40 minute
  • Porții 4
  • Timp de fierbere 20 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 32% grăsime – 200 de mililitri
  • Paste Bucatini – 320 de grame
  • Ouă – 5 bucăţi: 1 ou întreg şi 4 gălbenuşuri
  • Piept de porc afumat – 150 de grame
  • Pecorino – 100 de grame. Se poate înlocui cu parmezan
  • Sare, piper, ulei de măsline

Preparare

  1. Taie şunca felii. Apoi pune-o la prăjit, cu sau fără ulei.
  2. Amestecă bine şi prăjetște-o până devine uşor crocantă. Las-o la răcit.
  3. Într-un castron, bate găbenuşurile şi oul întreg
  4. Adaugă pecorino ras, sare şi piper.
  5. Adaugă apoi smântâna pentru gătit LaDORNA şi amestecă totul bine.
  6. Adaugă şunca răcită.
  7. Într-o oală, fierbe pastele al dente, conform instrucţiunilor de pe cutie.
  8. Pune pastele scurse de apă peste mixul de ouă, brânză, şuncă şi smântână.
  9. Amestecă bine totul.
  10. Unge tava pentru cuptor cu puţin ulei de măsline.
  11. Pune amestecul de mai sus în tavă. Deasupra, pune brânză rasă.
  12. Pune tava la cuptor, pentru 5-7 minute, la 270 de grade Celsius.

Mai multe idei

Loading...