Supă cremă de ciuperci cu orez sălbatic

Smântână pentru gătit LaDORNA 32% grăsime

Aroma deosebită a orezului sălbatic se îmbină cu cea a ciupercilor într-o rețetă care impresionează atât prin gust, cât și prin textură. Pregătește-o mai ales în zilele răcoroase.

  • Timp de preparare 15 minute
  • Timp de fierbere 45 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 32% grăsime – 500 ml
  • Unt LaDORNA – 2 cubuleţe
  • Ceapă – 1 bucată
  • Usturoi – 2 căţei
  • Ciuperci – 450 grame
  • Orez sălbatic – o jumătate de cană
  • Supă de pui sau legume – 3 căni
  • Foi de dafin, sare, piper
  • Sirop de arţar – 60 ml (un sfert de cană)

Preparare

  1. Topeşte untul într-un vas cu fund gros.
  2. Toacă ceapa și usturoiul, apoi sotează-le până devin translucide.
  3. Adaugă ciupercile tăiate şi fierbe amestecul până lichidul se evaporă.
  4. Adaugă orezul, supa, foile de dafin, siropul de arţar, sarea şi piperul. Fierbe tot timp de 40 de minute (pâna orezul devine moale).
  5. Pune jumătate din cantitate în blender. După ce s-a transformat în piure, adaugă la partea lichidă.
  6. Adaugă smântâna pentru gătit şi mai lasă puţin să fiarbă.

Mai multe idei

Loading...