Muşchiuleţ de porc cu sos cremos balsamic

Smântână pentru gătit LaDORNA 20% grăsime

O rețetă care îi va încânta și pe cei mai pretențioși gurmanzi: mușchiuleț de porc fraged, bine condimentat, și fix atât sos cât să îi îmbunătățească textura. Se gătește foarte ușor, pe încercate!

  • Timp de preparare 15 minute
  • Timp de fierbere 20 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Muşchi de porc – 1 kilogram
  • Unt LaDORNA – 1 cubuleţ
  • Ceapă – 1 bucată
  • Usturoi – 3 căţei
  • Pătrunjel – o legătură
  • Piper multicolor – 30 grame
  • Pesmet sau crutoane – 60 grame
  • Pentru sos:
  • Smântână pentru gătit LaDORNA 20% grăsime – 250 mililitri
  • Supă de vită – 125 mililitri
  • Oţet balsamic – 80 mililitri
  • Zahăr brun – 30 grame
  • Făină – 15 grame
  • Crenguţe de cimbru

Preparare

  1. Încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.
  2. Topeşte untul la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul şi pătrunjelul şi sotează timp de 3 minute. Adaugă pesmetul şi piperul tocat.
  3. Pune muşchiul de porc pe o hârtie de copt şi asezonează cu amestecul obţinut înainte. Pune totul în cuptorul încins pentru 20 de minute. Lasă la răcit 5 minute înainte de a-l tăia.
  4. Pentru sos, amestecă într-o cratiţă smântâna pentru gătit, supa de vită, oţetul, zahărul, făina şi cimbrul. Fierbe la foc mediu, cam 10 minute, amestecând din când în când.
  5. Taie muşchiul felii şi serveşte-l cu sos.

Mai multe idei

Loading...