Risotto cu ciuperci

Smântână pentru gătit LaDORNA 32% grăsime

Risotto poate fi preparat în multe feluri, dar smântâna pentru gătit LaDORNA şi untul cremos îi dau o savoare aparte. Până şi degustările se vor transforma într-un adevărat ospăţ!

  • Timp de preparare 25 minute
  • Timp de fierbere 40 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 32% grăsime – 125ml
  • Unt LaDORNA – un cubuleţ
  • Lapte LaDORNA 3.5% grăsime – 250 ml
  • Ulei de măsline - o lingură
  • Ceapă – 3 bucăţi (mici)
  • Usturoi – 1 căţel
  • Pătrunjel verde tocat – o linguriţă
  • Sare, piper – după gust
  • Ciuperci tocate – o cană şi jumătate
  • Orez – o cană
  • Supă de legume – 5 căni (1 l şi 250 de ml)
  • Parmezan ras – o cană

Preparare

  1. Încinge uleiul de măsline într-o cratiţă mare, la foc mediu. Sotează ceapa şi usturoiul.
  2. Adaugă pătrunjelul, sarea, piperul, ciupercile tocate şi lasă-le la fiert până se înmoaie.
  3. Toarnă laptele şi smântâna pentru gătit, apoi adaugă orezul şi lasă-l la fiert.
  4. Adaugă câte o cană din supa de legume, pe rând, până lichidul este absorbit complet.
  5. Atunci când orezul e fiert, adaugă untul şi parmezanul şi opreşte focul. Servește-l fierbinte.

Mai multe idei

Loading...