Supă de morcov şi păstârnac, cu busuioc

Smântână pentru gătit LaDORNA 20% grăsime

Morcovul dă culoarea deosebită, păstârnacul dă gustul, busuiocul scoate preparatul din anonimat. Iar smântâna pentru gătit LaDORNA le leagă pe toate într-o rețetă perfect echilibrată. Gătește-o și convinge-te!

  • Timp de preparare 10 minute
  • Timp de fierbere 30 minute
Vezi rețeta completă

Ingrediente

  • Smântână pentru gătit LaDORNA 20% grăsime – 250 mililitri
  • Cartof tăiat cubuleţe – 1 bucată
  • Morcovi tocaţi – 600 grame
  • Ceapă tocată – 1 bucată
  • Păstârnac tocat – 300 grame
  • Sare, piper, busuioc proaspăt tocat
  • Supă de legume sau pui – 1 litru
  • Zeamă de lămâie – 3 linguriţe

Preparare

  1. Pune la fiert cartoful, morcovii, păstârnacul, ceapa, supa şi 250 mililitri de apă. Fierbe-le cam 25 de minute, până ce legumele se înmoaie.
  2. Pune în blender tot amestecul de mai sus. Toarnă apoi piureul rezultat înapoi în cratiţă.
  3. Dacă piureul este prea gros, mai adaugă apă.
  4. Adaugă smântâna pentru gătit, sucul de lămâie şi busuiocul tocat.
  5. Serveşte cu câteva bucăţele de busuioc deasupra.

Mai multe idei

Loading...